Sunday, December 26, 2010

[tak boleh blah] mari makan makanan ala inggeris

SIRI TAK BOLEH BELAH LAH WEYH..
hahaha..ape da..
tengok ayat kat fb ni haa..

"0uh Tuhan..Saya cuma mahu pulang je ke Sabak Bernam~Kenape banyak halangan~uwwaaa....b0d0 punye Syarikat Bas tutt~tutt..Kenape kau pindah area Duta~Vista, Duta+Hartamas=Sentimental k0wt.."

HARI JUMAAT PUNYA CERITA
punye lah haru~biru hari jumaat, konon nak balik awal lah lepas zohor gerak g bukit jalil..
sekali tu...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
I HATE U HENTIAN BAS KAT BUKIT JALIL!!!

hahaha..wad de..? nak hate tempat-tempat bagai?
sentap hati mak nak..

hihihihi..
tu lah, dah pindah pulak Syarikat Perjalanan Terus KL-Sabak Bernam tu..
pindah pun kat Hentian Duta!
*pengsan jap, celah mane nak g sane?? mmg takde LRT ke KTM ke nak taknak naik teksi..

text semua kengkawan..panik~panik!!
jawapan: Maaf,tak tau ler, Putra tau..

haishhh carik lak S.E Super, takde!
Transnasional Teluk Intan(sangat redha walau jauh 1jam dari umah), ade, pukul 12malam..

uwaaa...stress,kakak telepon, camne nih?
kakak cakap naik dari Klang Sentral, mesti ade..
tapi..
hari mau ujan sudaa..
kaki ini terpaksa melangkah patah balik semula ke LRT..

kat kaunter..
*pabila kamu gebang terlampau laju sehingga mercik ayor liur kamu, kamu akan TERsebut KUANTER..ia mengingatkan sy pada kak Suzie yg dulu keje kat Mediviron Bukit Cheras, sekarang kat Mediviron Damai Perdana kot..hehe mahap ye kak, i luv u!!

okeh,kat kaunter beli lah tiket balik Tasik Selatan sebab ape pun tak boleh, jadi baliklah diri ini ke rumah semula.
untuk kepastian, tanye Encik.Penjual Tiket ade ke cara LRT/KTM nak ke Hentian Duta..
jawapan nye: takde lah..

0oo..runsing-runsing..dah lar hujan petir lagi petang tu..
wuuu..takut kilat yang memancar..

sedap melayan perasaan tatkala menunggu bas Rapid KL T405, hati tersentap..
ade satu orang lalu-lalang, macam kenal jek, waa rupanya Mr.Suraj lah, lecture Pharmacology, Hospital Pharmacy dan ape tah lagi tak ingat pulek..

lah..kenape lah beliau boleh ade kat sini, jalan-jalan kat KLCC kah?
uihh,tapi cuba tenguk kat tag yang beliau pakai..
I.M.U ( International Medical University (IMU) )

nak tegur ke tak..
nak ke tak.. dah lar gagap jek mulut nih..
dah dengan tragedi tak jadi balik nyer..
dalam hati cakap: "okeylah, lau same bas, tegur je"

OMG, bas same lah pulak..
okeh tegur jew lar dengan penuh hormat sambil senyuman yang mesra..
dan lecture itu..waahhh, beliau memang same jew sikap dalam kelas kew luar kew..Humble uke! merendah diri walau beliau sangattt tinggi..

baru jew nak terpacul ayat tanye kenapa pakai tag I.M.U? beliau terlebih dahulu da explain da takde dan habis contract lebih sebulan lalu bersama kolej dengan ekspresi muka sebak..uhh..sedih..
beliau tanye, sem berape sekarang? jawab lah: sem tujuh..

urmm..akhir perbualan wish gud luck kat beliau..
urmm..rupanya lecture sy telah jadi bekas lecture tanpa disedari..
uwaaaaaaaaaaaaaaa :(

gigih betul tengok warga asing yang carik rezeki kat sini..kag00m..

huhuhu..tu lah alkisah nyer..

HARI AHAD PUNYA CERITA
haa..bangun pagi masak ni..

kulit: ikut cara-cara buat kulit untuk karipap














dan ini petang bila pulang merayau-rayau g cari tempat kat mane bas Rapid KL yg g ke Klang Sentral..part ini mencabar sebab mase tenye tiket Transnasional kat Hentian Bas Bukit Jalil tu, kakak tu macam mau marah sebab die takde suare..urghhh..
mase tanye kat kaunter pertanyaan ataupun lebih kurang meja pertanyaan pakcik-pakcik tu pun suare tak peramah..urghh..
halloo..kami bukan tanye untuk menggedik, jadi tolong peramah siket..adeyhh..

ini yang kami makan selepas masak sendiri..
huhuhu..mables ambless...haha



pinggan saya


mangkuk utama



pinggan lia, ta tipu ouh..
hahaha :P

3 901 reaksi:

hana said...

salam dik june..
maceh er singgah blog akak sinun.... pandai dik june masak.. akak dulu time anak dara, pegang senduk pong tak tau! kalau goreng ikan, campak spoloh batu dari koli! hahahaha...

kak ina kl (1) said...

salam ziarah...tak pernah pulak tenguk hotdog balut dengan kulit karipap.bagus gak idea kamu ni

Cik JuneD said...

kak hana: hehe, masak biase2 jew.. kan masak itu mudah dan menyeronokkan.. :)

kak ina: hehe, idea dtg tetibe sebab tak penah try tepung tu mcm donat punyer tepung..huhu sy budak baru belajar.. :)